Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen overzicht

Wij gebruiken microserver systemen Dual Core Intel Xeon 2.40 Ghz en 4 GB memory. We gebruiken een RAID 1 configuratie voor de harddisks en de servers zijn via een redundante 100Mbit verbindingen binnen het datacenter verbonden. Onze servers zijn geplaatst in het datacenter van KPN die 15Gbit/s verbindingen heeft met de backbone via meerdere transitproviders. Onze uptime is 99.95%. Dit i.v.m. security upgrades die 's nachts hebben plaatsgevonden.
Er zijn 2 manieren om uw bestanden te bereiken. De eerste is op basis van het contractnummer. Deze begint altijd met CN dan een jaartal en dan een nummer. (bijv: CN20050184). Het absolute pad is dan /home/sites/CN20050184/www/.

Een andere mogelijkheid is om op basis van de domeinnaam van uw contract het pad te achterhalen. Voor het domein www.uw-domein.nl. is het pad: /home/sites/nl/uw-domein/www/. Voor het domein forum.uw-domein.nl is het pad: /home/sites/nl/uw-domein/forum/.
Wij hebben geëxperimenteerd met PHP safe mode maar hebben besloten dit niet te gebruiken omdat dit de vrijheid van onze klanten op een niet acceptabele manier beperkt. Wij hebben de beveiliging van het systeem op een andere manier geïmplementeerd. Door een - in eigen beheer ontwikkelde - apache module wordt via rechtenbeheer de veiligheid van uw bestanden gewaarborgd.
Op onze hoofdserver draaien wij PHP5. Niet alle websites ondersteunen dit echter, daarom draaien we ook op PHP4. Wilt u uw site laten draaien op PHP4 dan kunt u dit kenbaar maken bij uw bestelling of via het Contactformulier. Dan maken wij dit in orde voor u.
De kosten voor een verhuizing zitten verwerkt in de registratiekosten van het domein. Bij een verhuizing betaalt u voor één jaar registratie en niets extra's voor de verhuizing zelf.
Wij hanteren de stelregel één website per pakket. In dit pakket bieden wij veel webruimte en dataverkeer. Ook kennen wij zeer ruime limieten op databases, e-mailgebruikers etc. Hiermee willen wij u de vrijheid geven die u nodig heeft binnen uw hostingpakket. Voordeel hiervan is dat wij geen extra kosten, buiten de 5 euro per maand, in rekening hoeven te brengen voor deze diensten. Daarom kunnen wij ook niet toestaan dat de webruimte verdeeld wordt over verschillende websites. Een uitzondering hierop kan zijn wanneer het gaat om gerelateerde websites. Wanneer u deze wilt koppelen aan één website, kunt u dit doen d.m.v. een forward. Deze kunt u instellen in het control panel.
U kunt via http://www.ctrlpanel.nl/ een e-mail account aanmaken zodat u via webmail.webhype.nl te allen tijde bij uw e-mail kunt. Hierbij dient u uw e-mail adres in te vullen bij 'name' en uw wachtwoord bij 'password'. Indien u het IMAP protocol gebruikt voor het ontvangen van berichten (i.p.v. POP3) zullen de e-mail folders in outlook worden gesynchroniseerd met folders op de server en kunt u te allen tijde bij al uw e-mail via webmail.
Ja, op verzoek installeren wij programma's. Zolang deze de veiligheid van de server niet in gevaar brengt.
Wij ondersteunen geen streaming video/audio. U kunt echter wel via een Media Player plugin audio/video afspelen.
Ja, u kunt meerdere domeinen naar dezelfde site laten verwijzen. Voorwaarde is wel dat deze site voor alle domeinen dezelfde is.
U kunt 1000 e-mail adressen en FTP/SSH/Database gebruikers aanmaken. U kunt dit zelf in orde maken bij contractbeheer via het control panel. In het menu kiest u het betreffende contract en klikt u op "go".

Hieronder treft u een overzicht van de door ons gebruikte software. Wanneer wij bepaalde software nog niet ondersteunen willen wij dit veelal op verzoek wel installeren. Natuurlijk moeten wij ook de veiligheid en stabiliteit van de server in onze beslissing meenemen. Neemt u bij vragen contact met ons op om hierover te overleggen.

Distributie: Linux Ubuntu 8.04LTS 

Webserver Software
PHP 5
PHP 4
MySQL 5.0
PostgresSQL 8
Apache 2.2
PowerDNS
Postfix
Courier (POP3 & IMAP)
Python 2.5
Perl 5.8

Console software en andere utilities
vim
tar
unarj
unrar
unzip
gzip
g++4.1.2, cpp (GCC) 4.1.2
diff
ed, emacs, nano, joe
ftp, lftp
grep
lynx
make
ncurses
patch
pike
subversion-tools
ssh
talk
telnet
Ja, u kunt altijd contact met ons opnemen via de telefoon. Dit kan op nummer 0299-651379 of 06-1717 0000.
Bij een verhuizing van uw domein verandert u van bedrijf waar uw domeinregistratie is ondergebracht. Bij verhuizing van een .nl domein van uw huidige provider naar Webhype Hosting wordt het hele verhuisproces door SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) geregeld. Het enige wat wij van u nodig hebben zijn een ondertekende vrijwaringverklaring en verhuisformulier.

Bij een verhuizing van .com en .net domeinen wordt er bij de verhuizing een e-mail gestuurd naar de administratieve contactpersoon, zoals deze geregistreerd is bij aanvang van de domeinregistratie. Deze kunt u terugvinden in de Whois (op te zoeken via het domein-zoekscherm links bovenin deze pagina). Deze persoon zal akkoord moeten geven voor de verhuizing van het domein, door op een link in de e-mail te klikken. Het komt voor dat providers .com en .net domeinen locken. Dat houdt in dat deze niet verhuisd mogen worden tot ze vrijgegeven zijn door de huidige provider. Er dient dan eerst contact te worden opgenomen met de huidige provider, zodat deze het domein unlocked.

Bij verhuizing van .info, .org en andere domeinen wordt de verhuizing gecontroleerd door middel van een wachtwoord. Dit wachtwoord kan opgevraagd worden bij de huidige provider. Met dit wachtwoord kan het domein verhuisd worden.
Voor een goede hostingprovider is een goede helpdesk essentieel. U hebt ons tenslotte ingeschakeld als expert, en van een expert mag u deze service ook verwachten. Wij zijn altijd bereikbaar via e-mail en garanderen een snelle reactie. Tijdens kantooruren, 's avonds en in het weekend kunt u ons ook telefonisch bereiken op nummer 06-1717 0000.
Wij hebben geprobeerd het bestelproces zo overzichtelijk mogelijk te maken voor u. U klikt op de bestelknop. Hierna komt u op een scherm waarin u de door u gewenste domeinnaam kunt controleren op beschikbaarheid. U kunt hier meerdere domeinen tegelijkertijd bestellen. Bij de volgende stap kiest u een hostingpakket. U kunt hier ook direct uw klant gegevens invullen. Tevens dient u akkoord te gaan met onze Algemene Voorwaarden en klikt u door. Hierna ziet u een overzicht van de door u ingevoerde gegevens. Als u dit heeft nagekeken en op bevestigen klikt wordt de bestelling voltooid. U krijgt dan binnen enkele minuten een e-mail ter bevestiging van ons met een overzicht van uw bestelling. Bij deze e-mail vindt u ook de formulieren die nodig zijn om uw domeinaanvraag te voltooien. Deze bijlagen bij de e-mail dient u af te drukken, te ondertekenen en aan ons te retourneren, dit mag per fax, maar u kunt ze ook inscannen en per e-mail aan ons terug sturen.
Ja, dat kunt u zeker. U krijgt bij ons toegang tot het control panel. Hier kunt u allerlei zaken beheren en inzien, zoals gebruikerstoegang, de statistieken van uw website en uw facturatiegegevens.
Hosting is een dienst die een hostingprovider voor u verzorgt. De hostingprovider zorgt hiermee voor een ruimte op internet, waar uw website getoond kan worden. De provider draagt zorg voor het opslaan van uw website op een computer die continu verbonden is met het internet, hierdoor is de website over het hele internet bereikbaar. Deze computer, meestal server genoemd, staat in een datacenter en heeft een razendsnelle verbinding. Hierdoor is het mogelijk dat honderden gebruikers tegelijk uw website kunnen bekijken zonder dat de verbinding verstopt raakt.
mukam

Neemt u contact met ons op indien uw vraag er niet tussen staat.
Klik hier voor onze contactgegevens.